PINARHİSAR CASTLE

Замъкът е на 1 км от центъра на град Pınarhisar.

PINARHİSAR CASTLE

История

Не е известно точно кога, но се предполага, че е построен през 5 век от византийската империя. Според информации, известен рицар на Византийската империя носещ името "Demetriades The Cosmos" започва изграждането на замъка. Той е построен като преден пост на Византийската империя.

Опазване

"Главна дирекция на фондациите" Vakıflar Genel Müdürlüğü " отговаря за опазването на района.

Описание на мястото

Днес могат да се видят останки от две величествени кули и правоъгълна централа. В различни части на Pınarhisar, са открити останки от града, а под руините са открити и останки от южната кула на замъка. Човек може да види основите и останки от стени на три крепости в града. Кръгълите бастиони са подкрепени hackings with one meter spaces. Той е построен filled rubble wall. При разкопките на мястото са открити и няколко вида делви.

Маршрути към този обект

Проект: "Зелени коридори" - популяризиране на природното, културно и историческо наследство в региона на Бургас и Къркларели. Договор Ref №: РД-02-29-173/01.07.11

Този интернет сайт е изготвен със съдействието на Европейския съюз чрез Програмата за трансгранично сътрудничество по ИПП България - Турция. Съдържанието на публикациите са отговорност единствено на Община Бургас и по никакъв начин не отразява възгледите на Европейския съюз или от управляващия орган на програмата.